رشدة الكسكاس
مقادير العجينة :
دقيق ، ماء للعجن وشوية ملح ويمكن اضيفى بيضة وتخلطى المحتويات حتى تتكون عجينة غير يابسة
ومش رطبة
غطى العجينة وخليها على جنب ، والأن نبدأ العمل بالبصلة ( الباء مضمومة )
تاخذى كمية البصل وتقصيه على شكل جوانح ،
ضعى الحمص أولا فى الكسكاس ، ثم جوانح البصل وعليهم ملعقة صغيرة ملح
وضعى فى طنجرة الكسكاس كمية من الماء مناسبة وحطيه على النار وغطى البصلة
أنا لا أحب الحمص فحطيت شوية إنت زيدى الحمص على ذوقك، لأن الأكلة تحتاج هلبة ( كثير ) حمص
ونتركه على النار حتى يذبل وتعرفيه خلاص طاب وصار جاهز
اسكبى البصل والحمص فى طنجرة ثانية وخليها على جنب
الأن نبدأ فى عمل الطبيخة ومقاديرها عبارة عن : طماطم أحمر معجون ، بزار (كركم ) ، ملح ، فلفل أحمر
وفلفل أسود ، نضع البصل على النار حتى يذبل ، ثم معجون الطماطم وبقية البهارات ( الدباير ) ، ونضيف
عليهم اللحم ونحرك كويس ثم نضيف قليلا من الماء ونغطى الطنجرة
الأن هاتى العجينة وكوريها يعنى إعمليها أقراص متوسطة وخوذى بالمجموعة ، ثم بالقرص وضعى فى الماكينة
وكل مرة رققى القرص حتى يصير مثل الصور مع نثر الدقيق على الأقراص حتى لا تلتصق العجينة
وهنا نضعها فى ( الغربال ) ونحركها حتى يسقط منها الدقيق الزايد
ثم وضعناها فى الكسكاس ، وتحته الطنجرة اللى فيها الماء المغلى
ونتركها على النار والبخار يتصاعد منها وبعد تقريبا عشر دقائق نرفعها عن النار ونضع الرشدة فى صحن كبير
ونعيد الكرة من جديد ، حتى ينتهى المقدار ( قرصى بالأربع أو خمس أقراص وافرديها وضعيها فى الكسكاس
يعنى بالشوية حتى لا تلتصق مع بعضها )
وعند الإنتهاء، خذى المقدار كله و الذى قمت بتيويخه على البخار بدفعات ، خديه كله وضعيه مع بعضه
فى الكسكاس ، أنا أعيد التبويخ مرتين ، واتركيه لعشر دقائق تقريبا
خذى طنجرة البصلة ( مثل ما قلنا سابقا الباء الثانية مضمومة ) ، واسكبى فوقها كمية من الطبيخة التى عملناها
سابقا وخليها على النار حتى تنضج ويمكنك إضافة بعض السمن لها ،نصف ملعقة صغيرة
وأقليبيها وحركيها حتى تتجانس مع بعضها
الأن الطبيخة جاهزة والرشتة جاهزة والبصلة كمان جاهزة والحمدلله وصلنا لأخر المشوار
خذى صحن وحطى الرشتة وصبى فوقها الطبيخ ( الإدام ) وحركيها حتى تتجانس ويمكنك
إضافة القليل من الحرارات ( قرفة بودرة مخلوطة مع قرنفل مطحون ) وشوية سمن أو بلاش
وشوفى الخطوات بالصورة
وهنا طبعا بعد اللحم زينا بالبصلة زى الصورة
وصحيحة على قلوبكم
مقادير العجينة :
دقيق ، ماء للعجن وشوية ملح ويمكن اضيفى بيضة وتخلطى المحتويات حتى تتكون عجينة غير يابسة
ومش رطبة
غطى العجينة وخليها على جنب ، والأن نبدأ العمل بالبصلة ( الباء مضمومة )
تاخذى كمية البصل وتقصيه على شكل جوانح ،
ضعى الحمص أولا فى الكسكاس ، ثم جوانح البصل وعليهم ملعقة صغيرة ملح
وضعى فى طنجرة الكسكاس كمية من الماء مناسبة وحطيه على النار وغطى البصلة
أنا لا أحب الحمص فحطيت شوية إنت زيدى الحمص على ذوقك، لأن الأكلة تحتاج هلبة ( كثير ) حمص
ونتركه على النار حتى يذبل وتعرفيه خلاص طاب وصار جاهز
اسكبى البصل والحمص فى طنجرة ثانية وخليها على جنب
الأن نبدأ فى عمل الطبيخة ومقاديرها عبارة عن : طماطم أحمر معجون ، بزار (كركم ) ، ملح ، فلفل أحمر
وفلفل أسود ، نضع البصل على النار حتى يذبل ، ثم معجون الطماطم وبقية البهارات ( الدباير ) ، ونضيف
عليهم اللحم ونحرك كويس ثم نضيف قليلا من الماء ونغطى الطنجرة
الأن هاتى العجينة وكوريها يعنى إعمليها أقراص متوسطة وخوذى بالمجموعة ، ثم بالقرص وضعى فى الماكينة
وكل مرة رققى القرص حتى يصير مثل الصور مع نثر الدقيق على الأقراص حتى لا تلتصق العجينة
وهنا نضعها فى ( الغربال ) ونحركها حتى يسقط منها الدقيق الزايد
ثم وضعناها فى الكسكاس ، وتحته الطنجرة اللى فيها الماء المغلى
ونتركها على النار والبخار يتصاعد منها وبعد تقريبا عشر دقائق نرفعها عن النار ونضع الرشدة فى صحن كبير
ونعيد الكرة من جديد ، حتى ينتهى المقدار ( قرصى بالأربع أو خمس أقراص وافرديها وضعيها فى الكسكاس
يعنى بالشوية حتى لا تلتصق مع بعضها )
وعند الإنتهاء، خذى المقدار كله و الذى قمت بتيويخه على البخار بدفعات ، خديه كله وضعيه مع بعضه
فى الكسكاس ، أنا أعيد التبويخ مرتين ، واتركيه لعشر دقائق تقريبا
خذى طنجرة البصلة ( مثل ما قلنا سابقا الباء الثانية مضمومة ) ، واسكبى فوقها كمية من الطبيخة التى عملناها
سابقا وخليها على النار حتى تنضج ويمكنك إضافة بعض السمن لها ،نصف ملعقة صغيرة
وأقليبيها وحركيها حتى تتجانس مع بعضها
الأن الطبيخة جاهزة والرشتة جاهزة والبصلة كمان جاهزة والحمدلله وصلنا لأخر المشوار
خذى صحن وحطى الرشتة وصبى فوقها الطبيخ ( الإدام ) وحركيها حتى تتجانس ويمكنك
إضافة القليل من الحرارات ( قرفة بودرة مخلوطة مع قرنفل مطحون ) وشوية سمن أو بلاش
وشوفى الخطوات بالصورة
وهنا طبعا بعد اللحم زينا بالبصلة زى الصورة
وصحيحة على قلوبكم