السلام عليكم
اليوم جايبلكم شئ ساهل للغاية
وما في حد ما يعرفاشي
الا وهو
الرز بلاو او رز بالخلطة
المكونات
كوبين ارز
زبيب
لوز
لوز كاجو
كبدة خروف
والبهارات وشوية الخلطة السرية متع الرز حب هال وعود القرفة وقرنفل وكليل وورق غال
وهلبا حاجات نعرفهم لكن ما نعرفش اسمهم اسالوا عليهم توا يقولولكم عليها
ما تضحكوش عاد خلي نكمل
طماطم وبصل
وماجي كان تبوا على حسب الرغبة
خلينا من العامية ونخشوا في الموضوع
نحضر اناء ونضع به ماء وقليل من الزيت وقليل من الملح
والبهارات القرنفل والحبهان......
ولا ننسى بعض الطماطم وبعض البصل
وقطعتين من ماجي
انا افضل قطع من الدجاج اطيب واحلى
ونضعهم على النار
ناتي على الارز
كل شخص لديه طريقة في طهيه
ولكن انا طريقتي اضع قليل من الزيت
في اناء او طنجرة
على نار خفيفة
ونضع الارز ونقلبه جيدا
مش تحرقه وتقول انت قلت هكي
المهم
بعض غليان الاناء الذي وضعنا بها الماء والبصل و......
ناخد الحساء الذي امتص المكونات الموجودة فيه
ونضعه فيه اناء الارز
فوقه بقليل
مش تخليه يغرق بالحساء وتقول جاني منفوخ وملصق في بعضه
عينك ميزانك
او ضع نص كوب من الحساء بكوبين من الارز
وضعه على نار خفيفة جدا
واغلقه جيدا
ناتي الي كبد الخروف حيث تقوم بتقطيعه مكعبات صغيرة وتقوه بقليها في الزيت
مش تاكل منها وما تخلي شئ
ثم نقلي اللوز والكاجو في زبدة او زيت حسب الرغبة
وبعض نضوج الارز
نضيف كل المكونات من لوز وكاجو والكبدة
والزبيب
ونخلطهم مع بعضهم بعضا
ان شاء الله تعجبكم
طبعا من ايدياتي والصورة مرفقة
اليوم جايبلكم شئ ساهل للغاية
وما في حد ما يعرفاشي
الا وهو
الرز بلاو او رز بالخلطة
المكونات
كوبين ارز
زبيب
لوز
لوز كاجو
كبدة خروف
والبهارات وشوية الخلطة السرية متع الرز حب هال وعود القرفة وقرنفل وكليل وورق غال
وهلبا حاجات نعرفهم لكن ما نعرفش اسمهم اسالوا عليهم توا يقولولكم عليها
ما تضحكوش عاد خلي نكمل
طماطم وبصل
وماجي كان تبوا على حسب الرغبة
خلينا من العامية ونخشوا في الموضوع
نحضر اناء ونضع به ماء وقليل من الزيت وقليل من الملح
والبهارات القرنفل والحبهان......
ولا ننسى بعض الطماطم وبعض البصل
وقطعتين من ماجي
انا افضل قطع من الدجاج اطيب واحلى
ونضعهم على النار
ناتي على الارز
كل شخص لديه طريقة في طهيه
ولكن انا طريقتي اضع قليل من الزيت
في اناء او طنجرة
على نار خفيفة
ونضع الارز ونقلبه جيدا
مش تحرقه وتقول انت قلت هكي
المهم
بعض غليان الاناء الذي وضعنا بها الماء والبصل و......
ناخد الحساء الذي امتص المكونات الموجودة فيه
ونضعه فيه اناء الارز
فوقه بقليل
مش تخليه يغرق بالحساء وتقول جاني منفوخ وملصق في بعضه
عينك ميزانك
او ضع نص كوب من الحساء بكوبين من الارز
وضعه على نار خفيفة جدا
واغلقه جيدا
ناتي الي كبد الخروف حيث تقوم بتقطيعه مكعبات صغيرة وتقوه بقليها في الزيت
مش تاكل منها وما تخلي شئ
ثم نقلي اللوز والكاجو في زبدة او زيت حسب الرغبة
وبعض نضوج الارز
نضيف كل المكونات من لوز وكاجو والكبدة
والزبيب
ونخلطهم مع بعضهم بعضا
ان شاء الله تعجبكم
طبعا من ايدياتي والصورة مرفقة